W
kolejnej części cyklu o restauracjach zaglądamy do jednego z najbardziej
znanych i cenionych miejsc na mapie Warszawy – restauracji Warszawa Wschodnia.
Jeśli jeszcze nie byliście w tym miejscu, to
koniecznie musicie je odwiedzić chociażby po to, aby przekonać się jak
rewelacyjnie może się prezentować przestrzeń starej poindustrialnej fabryki
pokrytej czerwoną cegłą.
Wysokie, kilkumetrowe pomieszczenia są dodatkowo
wzbogacone wielkimi industrialnymi lampami i czarnymi panoramicznymi oknami.
Betonowa podłoga doskonale kontrastuje z jasnym drewnem i klimatycznym
oświetleniem. Tych, którzy szukają odpoczynku na łonie natury zaprasza do
pięknego, klimatycznego ogródka zlokalizowanego wśród przepięknych
historycznych budynków Soho Facory.
Właściciel restauracji Mateusz Gessler
tak mówi o swoim dziele: Wraz z moim wieloletnim przyjacielem Robertem
Kondzielą stworzyliśmy miejsce, w którym okraszamy staropolską kuchnię
francuskim Bon Appétit! Warszawa Wschodnia to otwarta 24/7 i 7 dni w tygodniu
przestrzeń naszej kulinarnej ekspresji. Znajdująca się w samym sercu Kamionka,
przesiąka klimatem tradycji przeplatającej się z historią i niepowtarzalną
atmosferą. Tu, jak nigdzie indziej, poczujesz, że kuchnia zbliża ludzi.
Koniecznie zajrzyj się przywitać!
Fot. http://gessler.sohofactory.pl/main/galeria/
bardzo atrakcyjne miejsce gdzie wiele się dzieje, polecam odwiedzić
OdpowiedzUsuń